Stigmahost - web hosting company

WordPress.org εναντίον WordPress.com

Όταν ένας αρχάριος χρήστης WordPress ξεκινάει, αυτή είναι και η πρώτη ερώτηση που πάει στο μυαλό του. Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;
Είναι καλύτερα να επιλέξει το self Hosted WordPress.org, ή είναι καλύτερα να πάει δωρεάν στο WordPress.com;
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες για τις δύο επιλογές με μία λίστα πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για το καθένα.
Θα σας πούμε επίσης στο τέλος, ποια είναι η δική μας επιλογή.

WordPress.org Vs. Δωρεάν WordPress.com

Πολλοί αρχάριοι δεν γνωρίζουν τις διαφορές του WordPress.com και του WordPress.org.
Ο στόχος του παρακάτω πίνακα είναι να συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο επιλογών, για να μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή για το νέο WordPress biog σας.

WordPress .ORG WordPress .COM Αναβαθμίσεις .com
Πλήρης υποστήριξη Θεμάτων (themes)

Μπορείτε χρησιμοποιήσετε έτοιμα-εμπορικά θέματα, καθώς και όλα τα ελεύθερα θέματα που υπάρχουν.Μπορείτε να τροποποιήσετε, προσαρμόσετε, ή να κάνετε οτιδήποτε σας αρέσει με τα δικά σας.

Περιορισμένη υποστήριξη θεμάτων(themes)

Είστε περιορισμένοι στο να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν θέματα που παρέχει το wordpress στο repository (“αποθήκες”) του.Μπορείτε να τροποποιήσετε το Css ή άλλα στοιχεία στο θέμα σας.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε το Css θα πρέπει να πληρώσετε 30$ τον χρόνο.Μπορείτε να αγοράσετε εμπορικά themes με το αντίστοιχο αντίτιμο.
Όλα τα Plugins επιτρέπονται

Μπορείτε να ανεβάσετε οποιοδήποτε ελεύθερο, πληρωμένο, ή δικό σας plugin. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσετε το WordPress ως CMS.

Δεν επιτρέπονται Plugins

Δεν επιτρέπεται να ανεβάσετε οποιοδήποτε ελεύθερο, πληρωμένο, ή δικό σας plugin. Υπάρχουν πολλά ενσωματωμένα plugin

Το WordPress VIP program σου επιτρέπει να πάρεις πλήρως τον έλεγχο του site σου και μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε plugin, διαφημίσεις, PHP κώδικα κτλ. με 2500$ τον μήνα για μέχρι 5 σελίδες

Μηνιαίο έξοδο

Θα πρέπει να πληρώσετε για το web hosting σας.

Θα πρέπει να καταβάλλετε ένα ποσό τον μήνα για το hosting σας και ετήσιο τέλος για το domain name σας.

Για σελίδες με υψηλή κυκλοφορία, το κόστος της φιλοξενίας μπορεί να είναι αρκετά ακριβό.

Τα Blogs στο WordPress.com είναι δωρεάν

Δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3GB χώρο στον δίσκο.

Το Blog σας θα εμφανίζει διαφημίσεις στους μη εγγεγραμμένους χρήστες.

Αν δεν θέλετε subdomain του wordpress πρέπει να το πληρώσετε.

Domain 12-17$/ χρόνο.Αν θέλετε περισσότερο χώρο τότε οι τιμές ξεκινάνε απο 19.97$ για τα 5 GB τον χρόνο και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 289.97$ τον χρόνο για τα 100Gb.Υπάρχει η επιλογή να μην εμφανίζονται διαφημίσεις για 29.97$ τον χρόνο.
Ελευθερία

Μπορείτε να πουλήσετε όσες διαφημίσεις, θέλετε μέσα απο τις σελίδες σας.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία διαφημίσεων θέλετε.
Το πιο σημαντικό είναι οτι
κρατάτε το 100% του ποσού που κερδίζετε απο το site σας.

Περιορισμένη Ελευθερία

ΔΕΝ επιτρέπεται να πουλήσετε διαφημίσεις στον ιστότοπό σας, εκτός εάν έχετε 25.000 pageviews τον μήνα.Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δοκιμάσετε το εξτρα χαρακτηριστικό που ονομάζεται
Ad Control.

Το κόστος για να ενεργοποιήσετε το feauture Ad Cotrol είναι μηδενικό, θα πρέπει να μοιράζεστε τα κέρδη σας με την Automatic 50/50

Συντήρηση

Είστε υπεύθυνοι να κρατάτε το site σας ενημερωμένο, διατηρώντας τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, να έχετε τον έλεγχο για SPAM και το πιο σημαντικό να διατηρείτε το site σας βελτιστοποιημένο.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Όλες τις εργασίες συντήρησης του ιστοτόπου συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, βελτιστοποίηση, και πολλά άλλα, τα αναλαμβάνει το WordPress.com

Δεν είσαστε μέρος του Δικτύου

Επειδή η σελίδα σας είναι ανεξάρτητη και δεν αποτελεί μέρος του δικτύου WordPress.com δεν παίρνετε επιπλέον κίνηση από το δίκτυο του WordPress.com.

Επιπλέον Traffic

Το WordPress.com ως ένα δίκτυο μπορεί να παρουσιάσει τα post σας στις σελίδες του ή μέσα από ετικέτες θα οδηγήσει επιπλέον κίνηση στο blog σας.

Δεν χρειάζεστε καμία από τις πληρωμένες αναβαθμίσεις όταν χρησιμοποιείτε την δωρεάν έκδοση του WordPress.comΠιστεύουμε ότι δεν μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την δυνατότητα του blog σας, εκτός αν αγοράσετε επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως plugins, θέματα τροποποιήσεις κτλ.Αν είστε σαν κι εμάς και θέλετε να κρατήσετε 100% των εσόδων που κάνετε, τότε είναι πολύ πιο αποδοτικό να πάρετε ένα πακέτο web hosting και να έχετε το πλήρη έλεγχο του site σας.

Εάν στην συνέχεια, χρειάζεστε βοήθεια για την εκμάθηση του WordPress, ξεκινήστε την ανάγνωση της σελίδα μας.

Οι Ρύθμισεις για το WordPress.org μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολες για τους νέους χρήστες, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από την υπηρεσία μας Δωρεάν εγκατάστασης WordPress. Θα καλύψει επίσης τη μετάβαση από WordPress.com σε WordPress.org ως μέρος της υπηρεσία


4 σχόλια

Κανάλι σχολίων

Madking

28 Μαρτίου 2014 | 09:24 | Σχόλιο |

Πραγματικά απο τις καλύτερες πλατφόρμες CMS που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.Το προτείνω ανεπιφύλακτα.Αν και κάποτε φανατικός της Html from scratch,oταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πήρα με λίγο κακό μάτι.Αλλα με τις δυνατότητες που σου παρέχει να μπορείς να επέμβεις στον κώδικα,είναι για εμένα απο τα καλύτερα εργαλεία κατασκεύης web site που έχουν δημιουργηθεί ποτέ!!! και βέβαια ψηφίζω wordpress.org =)
Ένας αρχάριος χρήστης,μπορέι να ξεκινήσει άνετα και δωρεάν με το worpress.com κατασκευάζοντας ενα δωρεάν blog και αφού εξοικειωθεί με τις λειτουργίες και τον χειρισμό βάσεων δεδομένων μπορεί να περάσει στο πιο εξιδικευμένο κομμάτι.
Σας ευχαριστούμε για το άρθρο,και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρέχεται.


takissaid

8 Ιουνίου 2014 | 13:10 | Σχόλιο |

Πολύ καλό άρθρο όπως και όλα τα άλλα φυσικά.
Το hosting είναι πολύ βασικός παράγοντας για την επιτυχία ενός εμπορικού site, και πιστεύω ότι τα Ελληνικά hosting πραγματικά είναι πολύ δυνατά πλέον.

Ίσως αξίζει να δώσει κάποιος λίγα χρήματα παραπάνω και να έχει το κεφάλι του ήσυχο και ιδίως αν δεν ξέρει καλά Αγγλικά, γιατί στο support όσο καλό και να είναι αν δεν ξέρεις να τους εξηγήσεις το πρόβλημά σου δεν μπορούν να στο λύσουν. Παράλληλα υπάρχουν πολλά ωφέλει όταν επιλέξεις ένα καλό Ελληνικό hosting από πλευράς SEO.

Οπότε ψηφίζω Ελληνικό hosting απλά κάντε πρώτα μια έρευνα αγοράς πρώτα και όχι όποιο βρείτε πρώτο ή δεύτερο στις αναζήτησης και ιδίως στα πληρωμένα αποτελέσματα (adwords).


Miltos

5 Οκτωβρίου 2014 | 20:16 | Σχόλιο |

Η διαχείριση του περιεχομένου που προσφέρει το wordpress.org είναι σημαντική για κάποιον χρήστη όπως και ότι του ανήκει η σελίδα του. το άρθρο παρουσιάζει πολύ καλή σύγκριση των δύο επιλογών


Γιώργος Πολίδης - Aachen (Γερμανία)

30 Ιουνίου 2015 | 08:45 | Σχόλιο |

Θα παρακαλούσα εάν διαθέτει κάποιος ελεύθερο χρόνο, και φυσικά διάθεση, να μου απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων.

Είμαι διαχειριστής του ιστολογίου ΟΣΙΑ ΕΥΧΗ http://www.osiaefxi.com/ στην πλατφόρμα Blogger αλλά θέλω να ανεξαρτοποιηθώ αποκτώντας ιδιόκτητο χώρο.

Είμαι παντελώς αγράμματος στις τεχνικές γνώσεις που αφορούν στα ηλεκτρονικά προγράμματα και σχεδόν στο σύνολο όσων αφορούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:

1. α)Είναι δυνατόν δίχως τεχνικές γνώσεις να “μεταφέρω” την ΟΣΙΑ ΕΥΧΗ σε ανεξάρτητο χώρο κάνοντας χρήση των διατιθέμενων δυνατοτήτων που παραχωρεί το wordpress-org ή θα πρέπει να αναλάβει εξειδικευμένος την εργασία “μεταφοράς”;;; β)Είναι δυνατό η μεταφορά σε ανεξάρτητο χώρο να πετύχει πανομοιότυπη εμφάνιση του ιστολογίου όπως αυτό εμφανίζεται στην πλατφόρμα Blogger;;; γ)Το W3C Markup Validation Service με ενημερώνει: 643 Errors, 174 warnings. Τι σημαίνει και ποιές οι επιπτώσεις;;; Σε ενδεχόμενη “μεταφορά” αναγκαστικά φέρνουμε τα σφάλματα στον νέο χώρο;;; Υπάρχει τρόπος διόρθωσης του κώδικα στην πλατφόρμα Blogger;;;

2. Ποιο είναι περίπου το γενικό ετήσιο κόστος του ιδιόκτητου διαδικτυακού χώρου;;;

3. Καταθέστε παρακαλώ σύμφωνα με τα συμπεράσματα που εξάγεται από όσα προηγήθηκαν προτάσεις τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσω.


Αυτή τη στιγμή τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.
^
Top
CSS Design Awards