Stigmahost - web hosting company

Ρύθμιση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το WordPress σας

Μετά την αγορά ενός domain name, το πρώτο πράγμα που κάθε webmaster θέλει να κάνει είναι να στήσει την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τελειώνει με το προσαρμοσμένο όνομα τομέα.
Το Gmail έχει καταφέρει τα πάντα πολύ
καλά γι ‘αυτό φαίνεται αρκετά παράλογο να ψάξετε για οποιοδήποτε άλλο πάροχο e-mail, ιδιαίτερα όταν το Gmail είναι δωρεάν.
Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει στη σύνδεση του domain name σας με το Gmail ώστε να μπορείτε να στήσετε μια επαγγελματική διεύθυνση e-mail και να απολαύσετε τα ακαταμάχητα χαρακτηριστικά του Google Apps.

Τι είναι ένα επαγγελματικό e-mail;

Επαγγελματικό e-mail είναι αυτό που έχει το όνομα της επιχείρησής σας σε αυτό. Για παράδειγμα το support@yourdomain.com είναι ένα επαγγελματικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όχι το yourdomain@gmail.com. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να στήσετε ένα επαγγελματικό e-mail. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη στο διακομιστή αλληλογραφία που έρχεται με τους περισσότερου WordPress hosting providers. Αλλά αυτό δεν  συγκρίνετε με τα χαρακτηριστικά που παίρνετε με το Gmail.

Γιατί να επιλέξετε το Gmail να οργανώσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας:

Κάθε οργανισμός πρέπει να διατηρεί τα αρχεία των e-mail τους. Αλλά το να χρησιμοποιείτε το Gmail έχει πολλά πλεονεκτήματα. Όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά έχει μερικά θαυμάσια χαρακτηριστικά που έχουν ως εξής:

 • Πολύ χώρο στον δίσκο: Το Gmail παρέχει 10 + GB δωρεάν χώρου αποθήκευσης στο δίσκο, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να λάβετε πολλά attachments, Aν ο χώρος στο δίσκο σας είναι πλήρης, τότε μπορείτε να ζητήσετε για περισσότερο χώρο από την υποστήριξη του Gmail.
 • Περισσότερη διασκέδαση, λιγότερο spam: Το Gmail έχει κάνει τον κόσμο του ελεύθερο από e-mail spam, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για spammed μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή διαγράφει αυτόματα τα ανεπιθύμητα μηνύματα, πριν φτάσουν στα εισερχόμενά.
 • Αναζήτηση Email: Το Gmail σας επιτρέπει να αναζητήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως η μηχανή αναζήτησης της Google με άμεση τεχνολογία αναζήτησης, μπορείτε να βρείτε το ακριβές μήνυμα, εισάγοντας μερικές λέξεις-κλειδιά.
 • Καλέστε τηλέφωνα: Με την τηλεφωνική υπηρεσία Gmail, μπορείτε εύκολα να καλέσετε στις ΗΠΑ και τον Καναδά τηλέφωνα χωρίς κόστος και να πάρετε με χαμηλά ποσά σε άλλες χώρες.
 • Ασφάλεια στα καλύτερά της: το Gmail έχει πάντα εκπληρώνει τις βασικές ανάγκες των χρηστών της και προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλειας έχει χρησιμοποιησεί κρυπτογράφηση HTTPS για να διατηρήσετε την αλληλογραφία σας ασφαλή.
 • Όλα αυτά Δωρεάν: Θα πάρετε όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά δωρεάν.

Βήμα 1: Ρύθμιση Το Google App

 1. Πρώτα πηγαίνετε στο Google Apps for Domains
 2. Τώρα μόλις η σελίδα φόρτωσει προσεκτικά εισάγετε το domain σας χωρίς την πληκτρολόγηση του “http://www”, δηλαδή domain.com.

  1. Στη συνέχεια, συμπληρώστε τα κενά πλαίσια κειμένου με τις προσωπικές πληροφορίες, δηλαδή το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης.

  1. Συμπληρώστε τις πληροφορίες σχετικά με το όνομα του οργανισμού σας, δηλαδή, τον αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ., αλλά και να κρατήσει την εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας το ίδιο με την προσωπική ταυτότητα του Gmail σας ή οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  1. Τώρα, αφού συμφωνήσετε  με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Google, απλά πατήστε το κουμπί “δημιουργία λογαριασμού” και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

 1. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής, θα μεταφερθείτε στη σελίδα ρυθμίσεων, όπου θα πρέπει να βεβαιώσετε ότι έχετε το domain name στην κατοχή σας. Έχετε δύο επιλογές για την επαλήθευση: express (ιδανικό για ιδιώτες) ή το custom(μπορείτε να δοκιμάσετε τις εφαρμογές με διαφορετικούς χρήστες). Θα συστήσω την γρήγορη εγκατάσταση επειδή θα χρειαστεί λιγότερο από 10 λεπτά για την ολοκλήρωσή της.

Βήμα 2: Επαλήθευση του WordPress domain:

Αυτό είναι το πιο σημαντικό στάδιο της όλης διαδικασίας, όπου θα πρέπει να επαληθεύσετε το domain του WordPress σας αν επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Apps. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για την επαλήθευση του domain, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Συνιστάται: Ανεβάστε το αρχείο HTML στην σελίδα σας (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό FTP)
 • HTML Tag (δεύτερη καλύτερη επιλογή)
 • Google Analytics (Εναλλακτική μέθοδος)
 • Domain name provider (Εναλλακτική μέθοδος)

Αν έχετε τον έλεγχο του FTP σας, τότε μπορείτε να ανεβάσετε μόνο ένα αρχείο HTML για τον έλεγχο, αλλά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ftp καλή εναλλακτική λύση είναι να εισάγετε  μια ετικέτα HTML.

Για να το κάνετε αυτό:

  • Από το μενού επιλέξτε επαλήθευσης >> Εναλλακτική μέθοδος ετικέτα HTML.

  • Τώρα θα δείτε μια μια γραμμή κώδικα HTML, απλά να το επικολλήσετε στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο της σελίδας σας ή με τη βοήθεια του WordPress plugin για εισαγωγή κεφαλίδων και υποσέλιδων.

 • Μετά την επικόλληση της ετικέτας κάντε επαλήθευση για να επανέλθετε στο μενού Google App και πατήστε “Επιβεβαίωση”.

Βήμα 3: Σύνδεση του Gmail με το WordPress domain σας:

  • Για να ενεργοποιήσετε τις Gmail υπηρεσίες, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google App, οπότε πάμε στο https://www.google.com/a/your-domain-name.com (Σημείωση: Μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε το your-domain-name.com  με το δικό σας.
  • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

 • Από το μενού επιλέξτε Οργάνωση & Χρήστες »Υπηρεσίες. Τώρα κοιτάξτε για το Gmail App και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί “on” .

Βήμα 4: Ρύθμιση του WordPress Gmail.

Τώρα, για να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το WordPress domain σας, θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις DNS του domain σας.

 • Πηγαίνετε στο Google App σας και συνδεθείτε με το λογαριασμό σας.
 • Από το μενού επιλέξτε Ρυθμίσεις »setupl» και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες.

 • Τώρα, αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες σωστά θα δείτε 5 εγγραφές MX, τις οποίες θα πρέπει να υποβάλετε στο webhost σας.

 • Αν έχετε cPanel, τότε με ευκολία μπορείτε να ρυθμίσετε τα MX σας. Πρώτα πηγαίνετε στο cPanel σας και να συνδεθείτε με στο λογαριασμό σας. Τώρα βρείτε στο cPanel το εργαλείο εγγραφές MX (συνήθως θα το βρείτε κάτω από τις επιλογές MAIL).

 • μέσα στο “MX Records” θα πρέπει να επιλέξετε το domain σας (αυτή η επιλογή θα εμφανιστεί μόνο αν έχετε πολλά blogs).

 • Τώρα θα πρέπει να επιλέξετε δρομολογητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υπάρχουν 4 διαφορετικές μέθοδοι που είναι διαθέσιμες για τη διαδρομή του e-mail σας, αλλά εσείς επιλέξετε “Αυτόματη Ανίχνευση” (Recommended).

 • Στη συνέχεια, προσθέστε τις εγγραφές MX που πήρατε από το Google App, ένα προς ένα (εδώ θα δείτε “Προσθέστε ένα εργαλείο Record»)

 • Μετά την προσθήκη των 5 εγγραφών, το MX Records σας θα μοιάζει έτσι.

Συγχαρητήρια! Έχετε δημιουργήσει με επιτυχία μια διεύθυνση Gmail για το domain σας.
Σημείωση: Μπορεί να χρειαστούν 24 ώρες για να ολοκληρωθεί η ένταξη των MX αρχείων.
Για τις περισσότερες σύγχρονες χώρες όμως θα πάρει μόνο λίγες ώρες.


Ένα σχόλιο

Κανάλι σχολίων

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους - Web Design Forum

25 Οκτωβρίου 2012 | 17:06 | Παράθεση |

[…] Ρύθμιση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το Wo…  […]


Αυτή τη στιγμή τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.
^
Top
CSS Design Awards