Stigmahost - web hosting company

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη εταιρία για WordPress Hosting

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας μας είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ελέγξουμε πριν δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα μας.Στην αγορά υπάρχουν πολυάριθμοι τύποι πακέτων φιλοξενίας που είναι διαθέσιμοι δωρεάν, με κοινόχρηστη φιλοξενία, VPS, Dedicated Servers, και πακέτα φιλοξενίας διαχείρισης WordPress εγκαταστάσεων.

Μερικοί αρχάριοι χρήστες, κάνουν την λάθος επιλογή πακέτου φιλοξενίας, και τελικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν προβλήματα σημαντικά για την ιστοσελίδα τους.

Σε αυτό τον οδηγό θα περιγράψουμε τα χαρακτηριστικά που απαιτεί το WordPress για να μπορεί να λειτουργεί σωστά. Τα χαρακτηριστικά που περιγράφουμε εδώ θα πρέπει να τα λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή πακέτου φιλοξενίας για το WordPress σας.

Τέλος στον ακόλουθο οδηγό θα βρείτε και εταιρείες που είναι κατάλληλες για να φιλοξενήσουν το WordPress σας.

Τι απαιτήσεις έχει το WordPress;

Ίσως εκπλαγείτε αν σας αποκαλύψουμε πως το WordPress είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ λογισμικό, και πως είναι συμβατό με τα πακέτα φιλοξενίας σχεδόν κάθε παροχέα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ωστόσο, τα ελάχιστα χαρακτηριστικά που απαιτεί το WordPress για να λειτουργήσει είναι τα ακόλουθα:

  • PHP version 5.2.4 or greater
  • MySQL version 5.0 or greater

Λόγο των παραπάνω χαρακτηριστικών το WordPress είναι τόσο δημοφιλές.

Τι θα πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή εταιρείας φιλοξενίας για το WordPress σας.

Όλοι γνωρίζουμε πως όταν επιλέγουμε εταιρεία φιλοξενίας για την ιστοσελίδα μας, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει με την υποστήριξη και τη φήμη της εταιρείας. Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να εξετάσουμε πριν αγοράσουμε το πακέτο φιλοξενίας.

Ο παράγοντας που πρέπει να εξετάσουμε είναι οι “ανάγκες σας“.

Οι ανάγκες σας

Αξιολογώντας τις ανάγκες σας πριν αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχουν αρκετοί τύποι πακέτων φιλοξενίας για να φιλοξενήσετε το WordPress σας. Μεταξύ άλλων είναι τα δωρεάν πακέτα φιλοξενίας, Shared hosting, VPS, Dedicated Servers και Managed Servers.
Ας δούμε λοιπόν τον κάθε τύπο πακέτου φιλοξενίας ξεχωριστά.

Δωρεάν φιλοξενία WordPress

Εύκολα μπορείτε να βρείτε δωρεάν πακέτα φιλοξενίας για τo WordPress σας, αλλά σχεδόν κάθε ένα από αυτά έχουν κάπου κάποιο περιορισμό.

Αν εντοπίσετε μια τέτοια υπηρεσία σε κάποιο φόρουμ ή σε κάποια μικρή κοινότητα, πολύ πιθανών να μιλάμε για ένα μεμονωμένο άτομο που κάνει μεταπώληση πακέτων φιλοξενίας, και μοιράζει ένα μικρό μέρος των πακέτων του δωρεάν, με την υποχρέωση από εσάς να έχετε τα διαφημιστικά του banner στην ιστοσελίδα σας.

Κάποιοι άλλοι σας ζητούν να βάλετε ένα link από τη δική του σελίδα στη δική σας.

Αυτός ο τύπος φιλοξενίας έχει μεγάλο ρίσκο, γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα μας παρέχουν την υπηρεσία φιλοξενίας δωρεάν.

Στο 99% των περιπτώσεων, τα δωρεάν πακέτα φιλοξενίας δεν κάνουν για την περίπτωση σας.

Shared WordPress Hosting

Τα Shared Hosting είναι μακράν τα ποιο δημοφιλή πακέτα φιλοξενίας για αρχάριους χρήστες. Είναι πολύ αποδοτικά, και το καλύτερο πακέτο φιλοξενίας για νέους χρήστες.

Στα Shared Hosting, μοιράζεστε ένα μεγάλο server μαζί με άλλους χρήστες. Με την εγκατάσταση πολλαπλών σελίδων πάνω σε ένα server, ο παροχέας της υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων, μπορεί να χαμηλώσει αρκετά το κόστος φιλοξενίας.

Συχνά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα Shared Hosting, είναι οι μη μετρήσιμοι πόροι. Τίποτα δεν μπορεί να είναι μη μετρήσιμο. Ακόμα και όταν λένε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί σε πόρους, πάντα υπάρχουν περιορισμοί.

Αν η ιστοσελίδα σας αρχίσει να έχει δραματική αύξηση στην κατανάλωση πόρων, τότε θα σας υποχρεώσουν να αναβαθμίσετε το πακέτο φιλοξενίας σας, σε ένα πακέτο που διαθέτει περισσότερους πόρους.

Από την άλλη, αν δεν σας υποχρεώσουν να κάνετε αυτή την αναβάθμιση, τότε η ιστοσελίδα σας θα προκαλεί προβλήματα απόδοσης σε όλες τις άλλες ιστοσελίδες που είναι πάνω στον ίδιο server.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως όσο μεγαλώνει η σελίδα σας, η φήμη της, η επισκεψιμότητα της τότε τόσο θα αυξάνονται και τα έξοδα της.

VPS WordPress Hosting

Οι VPS [Virtual Private Server] αναφέρονται σε ένα εικονικό server. Οι VPS, δημιουργούνται με την κατάτμηση ενός μηχανήματος (server) σε μικρότερους servers (λογισμικό) με τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων. Οι VPS επίσης προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι μοιράζεστε τον ίδιο Server (μηχάνημα) με άλλους χρήστες, με τη διαφορά, ότι έχετε περισσότερο έλεγχο στο server σας, όπως συμβαίνει και με τους Dedicated servers.

Ακόμα ένα άλλο πολύ σημαντικό  χαρακτηριστικό που έχουν οι VPS, είναι η ιδιοτηκότητα που παρέχουν οι Dedicated Servers. Αυτό σημαίνει πως εξασφαλίζεται την ασφάλεια των δεδομένων σας από χρήστες που μοιράζονται το ίδιο μηχάνημα.

Συχνά, προγραμματιστές, ενδιάμεσοι χρήστες, bloggers μεσαίου μεγέθους και άλλοι, χρησιμοποιούν VPS για να υποστηρίξουν την αυξημένη κίνηση της ιστοσελίδας τους.

Στην περίπτωση που δεν έχετε καμία τεχνογνωσία σε ότι αφορά ένα Web Server, θα πρέπει να αγοράσετε ένα Managed VPS πακέτο. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία που σας πούλησε το VPS θα αναλάβει να κάνει τις αναβαθμίσεις του server σας, να κάνουν όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, και να σας παρέχουν υποστήριξη όταν την χρειάζεστε.

WordPress Dedicated Server

Ένας Dedicated Server είναι ένα φυσικό μηχάνημα που μπορείτε να ενοικιάσετε στην εταιρεία που σας παρέχει πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Σε ένα Dedicated server έχετε τον πλήρη έλεγχο του, συμπεριλαμβανομένων την επιλογή του λειτουργικού συστήματος, σκληροί δίσκοι, μνήμη, κάρτες δικτύου, κλπ.

Συχνά, οι αρχάριοι δεν χρειάζονται dedicated server. Για να πάρετε ένα Dedicated server θα πρέπει η σελίδα σας να αρχίσει να έχει σημαντική κίνηση και το πακέτο φιλοξενίας που ήδη έχετε αρχίζει και κάνει τη σελίδα σας ποιο αργή λόγο του φόρτου.

Και στην περίπτωση του Dedicated Server, αν δεν έχετε αρκετή τεχνογνωσία για να διαχειριστείτε ένα Server, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα Managed Dedicated Server.

Στην περίπτωση του Managed Dedicated Server, θα έχετε συνεχή διαχείριση του συστήματος σας και συντήρηση του. Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχουν όπως την παρακολούθηση του server, πρέπει να προσφέρουν και τηλεφωνική υποστήριξη.

Διαχειρίσιμο WordPress Hosting

Λόγο του μεγάλου αριθμού χρηστών που χρησιμοποιούν το WordPress, μερικές εταιρείες παροχής φιλοξενίας ιστοσελίδων, έχουν επιλέξει να προσφέρουν ειδικά πακέτα φιλοξενίας σχεδιασμένα για WordPress ΜΌΝΟ.

Ένα τέτοιο πακέτο φιλοξενίας, σας επιτρέπει να φιλοξενείτε ιστοσελίδες αποκλειστικά κατασκευασμένες με WordPress και τίποτα άλλο.

Το πλεονέκτημα του Managed WordPress Hosting είναι πως δεν πρέπει να ανησυχείτε για τίποτα.

Στην περίπτωση του Managed WordPress Hosting, ρυθμίζουν το site σας για να έχει καλύτερη απόδοση, κάνουν την ιστοσελίδα σας ποιο ασφαλή. κρατάνε ποιο συχνά αντίγραφα ασφαλείας, σας συμβουλεύουν αν κάποιο από τα plugin σας έχει αρνητικό αντίκτυπο για την ιστοσελίδα σας, σαρώνουν συχνά τον κώδικα σας για να εντοπίσουν προσπάθειες παραβίασης και άλλα.

Το συμπέρασμα είναι, πως έχετε φιλοξενία για την ιστοσελίδα σας, χωρίς κόπο, με υψηλής ποιότητας υποστήριξη, από άτομα που που έχουν μεγάλη εμπειρία στο WordPress.

Από την άλλη βέβαια, ενώ αυτό ακούγεται υπέροχο, τα πακέτα για Manages WordPress hosting συχνά έχουν υψηλό κόστος. Για παράδειγμα, ένας προσωπικώς λογαριασμός με Managed WordPress Hosting κοστίζει περίπου 23,00 € / μήνα στο οποίο μπορείτε να έχετε μόνο μία ιστοσελίδα (με μέγιστη επισκεψιμότητα 25,000 χρήστες ανά μήνα).

Αν κάποιος αρχίζει τώρα το προσωπικό του Blog πιθανότατα να μην μπορεί να αγοράσει ένα τέτοιο πακέτο φιλοξενίας.

Τα Managed WordPress hosting είναι κατάλληλα για bloggers που μπορούν να βγάλουν τα έξοδα της φιλοξενίας από τα κέρδη της ίδιας της ιστοσελίδας, ή για άτομα που δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το τεχνικό κομμάτι της ιστοσελίδας τους.

Εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την
για τις ανάγκες φιλοξενίας της ιστοσελίδα σας


8 σχόλια

Κανάλι σχολίων

pk82

6 Οκτωβρίου 2014 | 22:45 | Σχόλιο |

Για wordpress και Joomla Hosting είμαι ανάμεσα σε ip.gr, papaki.gr.

Από την μια το papaki είναι μάλλον πιο γνωστό αλλά μου φαίνεται κάπως πιο απρόσωπο και έχω ακούσει διάφορα από διάφορους.
Από την άλλη η ip.gr είναι από τις πολύ παλιές εταιρείες στο χώρο και μου δίνει μια καλύτερη αίσθηση σιγουριάς.

Και οι δύο εταιρείες δίνουν ειδικά πακέτα για wordpress sites, οπότε κάπου εδώ βλέπω να καταλύγω..

Την stigmahost που προτείνει το άρθρο είναι η αλήθεια δεν την ξέρω, μου φαίνεται όμως αρκετά ελκυστική. Εχει κανείς άποψη?


zeoz

7 Οκτωβρίου 2014 | 14:19 | Σχόλιο |

Δεν ξερω για ip και papaki μιας και δεν ημουν ποτε πελατης τους αλλα την stigmahost στην προτεινω ανεπυφυλακτα, εξαλλου το WordPress-gr.org γινετε hosting απο αυτη


jOHN

8 Νοεμβρίου 2014 | 14:10 | Σχόλιο |

Αυτό που μπορώ να πω χωρίς κανέναν ενδοιασμό είναι: μακριά από το papaki!!


stefanog

26 Μαΐου 2015 | 12:27 | Σχόλιο |

Το papaki ειχε δημιουργησει μια παρα πολυ ωραια κατασταση ας την πω, πριν αρκετα χρονια πριν η οποια εξελιχθηκε να ειναι τελικα μια υπηρεσια διχως ελεος, θα συμφωνησω, με οση εμπειρια ειχα μεχρι τωρα, μακρια πλεον απο το παπακι, υπαρχουν πλεον πολυ αξιολογες εταιρειες, και οικονομικες και με support δεν θελω να αναφερω καμια, απο την εμπειρια μου παντως εχω ξεχωρισει δυο με τρεις που πραγματικα αξιζει τα χρηματα τα οποια θα δωσεις.


Γιώργος Παπαθεοδώρου

3 Σεπτεμβρίου 2016 | 17:25 | Σχόλιο |

Πολύ καλό άρθρο και δίκαια κάνει rank πολύ ψηλά στη Google. Σύντομα 2 μόνο πράγματα εκ μέρους μου:

1. Το hosting είναι από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους επιτυχίας μιας ιστοσελίδας και αξίζει η επένδυση σε αυτό. Η ταχύτητα που προσφέρει ένας γρήγορος server βοηθά καταλυτικά στα rankings του site στα SEs και φυσικά βελτιώνει την εμπειρία χρήστη (UX). Κανένας δεν περιμένει με τις… ώρες πότε θα ανοίξει μια σελίδα, απλά φεύγει! Φθηνό hosting δεν υφίσταται καθώς με μαθηματική ακρίβεια δεν είναι καλό. Απλά επενδύστε σε dedicated λύσεις… δεν θα το μετανοιώσετε.

2. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ – Δεν μπορώ να το πω πιο απλά!

Φιλικά
Γιώργος


Βασίλης Σαμαράκης

15 Σεπτεμβρίου 2016 | 14:44 | Σχόλιο |

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι (παπάκι)!
Είμαι στην MultiHosting και είμαι απίστευτα ικανοποιημενος απο ταχύτητα, support και με μηδενικό downtime!


Παύλος Αναγνώστου

14 Σεπτεμβρίου 2017 | 03:55 | Σχόλιο |

Έχω αλλάξει αρκετές εταιρία ασχολούμαι από καιρό mambo προ joomla εποχή τώρα τα έχω γυρίσει σε WordPress μιας και είναι πολύ πιο φιλικό και εύχρηστο.

Κατά το παρελθόν ήμουν αρκετά ευχαριστημένος με την top host αλλά με κρέμασαν και αυτοί καθόλου καλό support και πολύ αργό έφτασαν σε σημείο να μου απαντήσουν 13 μέρες μετά αφού είχα μεταφέρει σαϊτ που είχα εκεί κατά τύχη έπεσα σε μια διαφήμιση που έλεγε web hosting με 0.01€ δεν είχα να χάσω κάτι και πήρα ένα τέτοιο πακέτο 3:00 το πρωί άλλαξα nameservers και άρχισα την μεταφορά
Στις 5 είχα μεταφέρει και τα 4 σαϊτ στο ένα εκ αυτών δεν έπαιζε χτύπαγε η βάση, τους ανοίγω τικετ και μου απάντησαν μετα από 3 λεπτά ότι το διόρθωσα δεν ήταν κάτι σοβαρό είχα ξεχάσει να βάλω localhost. Δεν μου αρέσει να κρίνω εταιρίες και ανθρώπους αλλά το domainmarket.gr το συστήνω ανεπιφύλακτα είναι μακράν η καλή εταιρία από όσες έχω δοκιμάσει με πολύ γρήγορους σερβερς και πραγματικά πάνταα άμεσο support.


Manos Krokos

16 Απριλίου 2018 | 12:30 | Σχόλιο |

Προτείνω το wordpress.digimouse.eu για φοβερό support και παροχές.


Αυτή τη στιγμή τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.
^
Top
CSS Design Awards