Stigmahost - web hosting company

Συμβουλές για την Κατασκευή και Πώληση ενός Premium Θέματος WordPressΗ πώληση premium θεμάτων WordPress έχει γίνει μία ειδικευμένη αγορά και για τους προγραμματιστές. Αυτό το άρθρο προτείνει μερικούς από τους σημαντικούς παράγοντες που θα πρέπει να εξετάσετε κατά την ανάπτυξη και την πώληση premium θεμάτων WordPress.

Ερευνήστε και Επιλέξτε μια Κατηγορία Αγοράς για το Θέμα Σας

Συχνά, όταν οι άνθρωποι ψάχνουν για ένα premium θέμα, ψάχνουν για ένα θέμα προσαρμοσμένο  στο περιεχόμενο και τον σκοπό του site, για το οποίο θα το χρησιμοποιήσουν. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες για θέματα προσωπικών portfolio, για μουσικούς, φωτογράφους, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ακριβώς για οποιοδήποτε άλλο είδος ιστοσελίδων θα μπορούσατε να σκεφτείτε.

Category-Management

Ερευνώντας την συγκεκριμένη κατηγορία θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ανταγωνισμό έχετε και την πιθανότητα να μπορέσετε να πετύχετε στην αγορά αυτή. Όταν τελικά επιλέξετε μια κατηγορία για το θέμα σας θα έχετε ένα στοχοποιημένο κοινό, στο οποίο να προωθηθείτε και θα μπορέσετε να καθορίσετε ποιες λέξεις-κλειδιά και ποια προσέγγιση μάρκετινγκ θα λειτουργήσει καλύτερα για το θέμα σας.

Μια καλή εταιρεία που εμπορεύεται στην αγορά premium θέματα σε ένα ειδικό κομμάτι αγοράς, είναι η Graph Paper Press, που κάνει premium θέματα για φωτογράφους.

Κάντε Το Θέμα Σας Να Φαίνεται Καταπληκτικό

Με χιλιάδες premium θέματα WordPress στην αγορά, θέλετε το δικό σας να ξεχωρίζει απ’ την πρώτη στιγμή που θα το δει κανείς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό του θέματός σας.

Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα γραφιστικά στοιχεία, αλλά και το περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει το demo του θέματός σας. Χρησιμοποιήστε σαγηνευτικές και συναρπαστικές εικόνες για να βγάλετε προς τα έξω την πλήρη οπτική δυναμική του θέματός σας.
Μπορείτε επίσης να θέλετε να συμπεριλάβετε πολλαπλές επιλογές σχεδιασμού, όπως συνδυασμούς χρωμάτων ή πολλαπλές επιλογές διάταξης σελίδας.

Κάντε το σχέδιό σας Responsive

Responsive-WordPress-theme

Το να κάνετε το θέμα σας, θέμα ανταπόκρισης (responsive) έχει γίνει πλέον απαραίτητο. Αν κάνετε αυτό το σημαντικό βήμα, θα πρέπει να το προβάλετε ξεκάθαρα στο υλικό μάρκετινγκ του θέματός σας. Μερικοί αγοραστές θεμάτων μπορεί να παραβλέψουν κάποια θέματα που δεν διαθέτουν στυλ και ρυθμίσεις ανταπόκρισης.

Αν πραγματικά θέλετε να κάνετε το θέμα σας να ξεχωρίζει, μην ρίξετε απλά το περιεχόμενό σας σε μία στήλη για μικρότερες οθόνες. Ξοδέψτε χρόνο και χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητά σας για να κάνετε το θέμα σας όμορφο σε όλα τα μεγέθη.
Μπορείτε είτε να ξεκινήσετε με ένα πλαίσιο ανταπόκρισης για το θέμα σας, να μάθετε πώς μπορείτε να σχεδιάσετε τα δικά σας responsive θέματα, ή να χρησιμοποιήσετε ένα plugin ανταπόκρισης του WordPress.

Ακολουθήστε τα βασικά πρότυπα κωδικοποίησης

Όταν κατασκευάζετε θέματα, ειδικά θέματα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν άλλοι προγραμματιστές, θέλετε να ακολουθήσετε τα βασικά πρότυπα κωδικοποίησης WordPress. Το WordPress δημοσιεύει δύο σετ προτύπων, ένα για HTML και PHP και ένα άλλο για CSS. Μπορείτε επίσης να βρείτε κάποιους ολοκληρωμένους οδηγούς προτύπων σε άλλες ιστοσελίδες.

Πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα πρότυπα, γιατί αυτό διευκολύνει τους άλλους προγραμματιστές WordPress να ακολουθήσουν και να επεξεργαστούν τον κώδικά σας, αλλά και επειδή πολλές από τις αγορές απαιτούν από εσάς να τηρείτε συμμόρφωση με ένα ορισμένο επίπεδο προτύπων.

Πριν παρουσιάσετε το θέμα σας, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε ένα plugin όπως το Theme-Check που σας βοηθά να ελέγξετε τον κωδικό σας απέναντι στα βασικά πρότυπα του WordPress.

Συμπεριλάβετε τα Σωστά Πρότυπα του Θέματος

templates1

Το WordPress έχει μια πολύ σαφή ιεραρχία προτύπων για το πώς πρέπει να ονομαστούν τα θέματα και τον τρόπο εφαρμογής τους από προεπιλογή σε διάφορες αναρτήσεις και σελίδες. Με ένα premium θέμα θα πρέπει να υποθέσετε ότι ένα ευρύ φάσμα χρηστών, θα θέλει να έχει όλα αυτά τα βασικά πρότυπα να υπάρχουν στο θέμα του.

Θα θέλετε επίσης να συμπεριλάβετε προσαρμοσμένα πρότυπα, τα οποία είναι μοναδικά στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα του θέματός σας. Θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη get_template_part () λειτουργία, μαζί με τις συμβάσεις ονομασίας που τη συνοδεύουν.

Ορισμένα θέματα, ειδικά τα frameworks, υπερβάλλουν λίγο στον διαχωρισμό του θέματος σε πολλά αρχεία. Προσπαθήστε να εξισορροπήσετε το θέμα σας, έτσι ώστε να είναι ευέλικτο, χωρίς είναι ένας λαβύρινθος για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Κάντε το Θέμα Σας Ευπροσάρμοστο

wordpress-must-dos

Μπορείτε να καταλάβετε όταν εργάζεστε με ένα θέμα, το πόσο απασχολήθηκε ο δημιουργός του για να κάνει το θέμα εύκολο να το προσαρμόσει ένας προγραμματιστής ή βασικός ιδιοκτήτης ιστοσελίδας. Εδώ απαιτείται μια ισορροπία ανάμεσα στο να προσφέρεις πάρα πολλές παραμέτρους προσαρμογής και το να μην προσφέρεις αρκετές.
Τα υπερβολικά περίπλοκα θέματα και τα υπερβολικά απλά θέματα είναι και τα δύο απογοητευτικά όταν τα χρησιμοποιείτε. Δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε με αυτό είναι να δημιουργήσετε μια καλή σελίδα επιλογών του θέματος και να συμπεριλάβετε ενδελεχή τεκμηρίωση.

Περιλαμβάνοντας ένα σύνολο από shortcodes και προσαρμοσμένα πρότυπα για να διαλέξει κανείς, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το site σας πιο εύκολο να προσαρμόζεται.
Θα πρέπει επίσης να έχετε μερικούς προγραμματιστές διαφόρων επιπέδων δεξιοτήτων να δοκιμάσουν να εγκαταστήσουν και να προσαρμόσουν το θέμα σας, πριν το οδηγήσετε προς πώληση.

Δημιουργήστε μια καλή Σελίδα Επιλογών Θέματος

Μια σελίδα επιλογών θέματος επιτρέπει στον διαχειριστή ενός ιστοχώρου να επεξεργαστεί τις πτυχές του θέματος, όπως το σχεδιασμό ή τη λειτουργικότητα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει CSS ή PHP. Πολλά premium θέματα έρχονται με αρκετά ισχυρές επιλογές θέματος που περιλαμβάνουν πραγματικά αρκετές σελίδες με δεκάδες ρυθμίσεις.

Όταν δημιουργείτε τη σελίδα επιλογών του θέματός σας, να συμπεριλάβετε μόνο ό, τι νομίζετε ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν πραγματικά και να κάνετε κάποιες δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαισθητικά επισημάνει και οργανώσει τις ρυθμίσεις.

Το plugin OptionTree θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σελίδα επιλογών θέματος για το θέμα σας, χωρίς να χρειάζεται να την κωδικοποιήσετε μόνοι σας.

Συμπεριλάβετε αναλυτική τεκμηρίωση

docs

Η καλή τεκμηρίωση θα πρέπει να περιλαμβάνει το πώς να εγκαταστήσουμε και να ρυθμίσουμε το θέμα σας, καθώς και πώς να δουλέψουμε με μερικά από τα προσαρμοσμένα πρότυπα που μπορεί να έχετε συμπεριλάβει. Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να αγοράζεις ένα premium θέμα και να μην γνωρίζεις πώς να αλλάξεις ορισμένες ρυθμίσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε βάθος για την τέχνη της γραφής καλής τεκμηρίωσης στο WordPress και ακόμη να κατεβάσετε ένα πρότυπο τεκμηρίωσης για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Οι περισσότερες αγορές θεμάτων απαιτούν να συμπεριλάβετε τεκμηρίωση καλής ποιότητας με το θέμα σας.

Αποφασίστε Πώς Θα Προωθήσετε Το Θέμα Σας

Soldes

Με χιλιάδες premium θέματα να διατίθεντε σήμερα, θα θέλετε να έχετε ένα σαφές σχέδιο για το πώς θα προωθήσετε το θέμα σας, έτσι ώστε οι άνθρωποι να το βρίσκουν και να το αγοράζουν. Εδώ, έχετε μερικές γενικές επιλογές:

Υποβάλετε το θέμα σας σε μια αγορά θεμάτων, όπως η Mojo Themes ή η Theme Forest
Κατασκευάστε ένα framework, όπως το Genesis, το οποίο έχει μια γκαλερί με παραδείγματα ή ένα κατάστημα που μπορείτε να προσθέσετε στο θέμα σας

Δημιουργήστε το δικό σας site και εμπορευθείτε το θέμα σας μόνοι σας
Υποβάλετε μια δωρεάν έκδοση του θέματός σας στο WordPress.org με μια επιλογή αναβάθμισης στην έκδοση premium

Κάντε όλα τα παραπάνω

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μία από αυτές τις επιλογές και θα θέλετε να εξετάσετε ποια επιλογή λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Σε γενικές γραμμές, η υποβολή του θέματος σε μια αγορά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ακροατηρίου σας, αλλά είναι πιθανό να χαθεί μέσα στον μεγάλο κατάλογο των θεμάτων. Από την άλλη πλευρά, το να εμπορευθείτε το θέμα σας μόνοι σας, θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους σας, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να φτάσει σε ένα μεγάλο ακροατήριο.

Ό, τι κι αν αποφασίσετε, φροντίστε να αξιοποιήσετε τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς κύκλους σας για να βοηθήσετε στην προώθηση του θέματός σας.

Σχεδιάστε Πώς Θα Χειριστείτε Την Τεχνική Υποστήριξη

support

Η υποβολή δωρεάν θεμάτων στο WordPress.org κάνει την προσφορά υποστήριξης εύκολη υπόθεση, γιατί το WordPress έχει ένα ενσωματωμένο σύστημα υποστήριξης να χρησιμοποιήσετε. Μερικές αγορές, όπως το Theme Forest επίσης, έχουν εσωτερικά συστήματα υποστήριξης.

Εάν χτίζετε τη δική σας ιστοσελίδα για το θέμα σας, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θέλετε να έχετε ένα σύστημα υποστήριξης στη θέση του, όταν απελευθερώσετε το θέμα σας.
Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε για να απαντάτε στα θέματα υποστήριξης και αιτήματα λειτουργιών, εάν το θέμα σας γίνει δημοφιλές. Οι άνθρωποι που πληρώνουν για θέματα έχουν συχνά την προσδοκία ότι θα λάβουν ταχεία και αξιόπιστη τεχνική υποστήριξη. Δεν θέλετε να γίνετε γνωστός, ως ένας προγραμματιστής που παρέχει φτωχή υποστήριξη στα θέματά του.

Όντας Προγραμματιστής Θεμάτων WordPress

Εάν ακολουθήσετε τις προτάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο θα είστε καλά στο δρόμο σας για να γίνετε ένας επιτυχημένος προγραμματιστής θεμάτων. Είτε θέλετε να πουλήσετε ένα μόνο θέμα, για κάποιο συμπληρωματικό εισόδημα, ή θέλετε να αναπτύξετε θέματα ως μέγιστο μέρος της δραστηριότητάς σας, οι παραπάνω συμβουλές ισχύουν για εσάς.
Αν έχετε άλλες συμβουλές και υποδείξεις για την κατασκευή και την πώληση premium θεμάτων WordPress, παρακαλούμε να τα μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω!


Κατηγορίες Themes, Tips & Tricks | Από τον zeoz

Κανένα σχόλιο

Κανάλι σχολίων

Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο Αυτή τη στιγμή τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.

^
Top
CSS Design Awards