Stigmahost - web hosting company

Πως Να Κάνετε Boost To WordPress σαςWebmasters σε όλο τον κόσμο προσπαθούν με νέες συμβουλές και κόλπα για να επιταχύνουν τις  WordPress ιστοσελίδες τους προς όφελος των χρηστών. Σε αυτό το post θα συζητήσουμε τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης του WordPress σας.

1) Κρατήστε το WordPress up to date

Oi προγραμματιστές toy WordPress προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν την απόδοση του CMS και θα πρέπει να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση δεδομένου ότι θα είναι πιο γρήγορο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Θα πρέπει επίσης να ενημερώνετε για να είστε  συγχρονισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

2) Τσεκάρετε τα PHP Queries

Αυτά που συμβάλλουν σε μια αργή ιστοσελίδα, είναι η PHP και τα queries στη βάση δεδομένων, Το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να εκτελέσει ένα ερώτημα κάθε φορά που η ιστοσελίδα φορτώνει. Μπορείτε να αντικαταστήσετε μερικές από τις PHP με HTML, όπου ο browser σας διαβάζει μόνο το HTML και τα φορτώνει τις ιστοσελίδες γρηγορότερα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα σύνθετο ερώτημα PHP.

<title><?php bloginfo(’name’); ?><?php bloginfo(‘description’); ?></title>
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”<?php bloginfo(‘html_type’); ?>; charset=<?php bloginfo(‘charset’); ?>” />
<meta name=”generator” content=”WordPress <?php bloginfo(‘version’); ?>” />
<link rel=”stylesheet” href=”<?php bloginfo(‘stylesheet_url’); ?>” type=”text/css” media=”screen” />
<link rel=”alternate” type=”application/rss+xml” title=”RSS 2.0″ href=”<?php bloginfo(‘rss2_url’); ?>” />
<script type=”text/javascript” src=”<?php bloginfo(‘template_url’); ?>/mootools.js”></script>

Ένα παράδειγμα που ελαχιστοποιείτε το ερώτημα θα ήταν

<title>WordPress Greece</title>
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8″ />
<meta name=”generator” content=”WordPress 3.5″ />
<link rel=”stylesheet” href=”http://yoursite.com/wp-content/themes/files/style.css” type=”text/css” media=”screen” />
<link rel=”alternate” type=”application/rss+xml” title=”RSS 2.0″ href=”http://feeds.feedburner.com/yoursite” />
<script type=”text/javascript” src=”http://yoursite.com/wp-content/themes/yoursite/files/mootools.js”></script>

 

3) Αποφύγετε τα Εξωτερικά Scripts

Υπάρχει μια τάση να προμηθεύονται όλες τις λειτουργίες από τρίτες πηγές, ακόμη και βασικά . Αποφύγετε την προμήθεια πληροφοριών από εξωτερικές ιστοσελίδες ειδικά άγνωστες, δεδομένου ότι συχνά έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ιστοσελίδας μας. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί όταν κάνετε χρήση πολλαπλών Widgets στην πλαϊνή μπάρα σας γιατί έχετε λίγο έλεγχο στο πώς θα εκτελέσει.

4) Κάντε χρήση των AJAX API Libraries

Αυτό βοηθά στο να κάνει τις web εφαρμογές πιο γρήγορες για τους προγραμματιστές με έναν απλό τρόπο. Λειτουργεί σαν ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου και αρχιτεκτονική φόρτωσης για τις δημοφιλείς βιβλιοθήκες JavaScript όπως jQuery MooTools και dojo. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ιστοσελίδα και να την κάνει render πιο γρήγορα.

5) Κάντε Cache Την Βάση Δεδομένων

Η MySQL είναι η προεπιλεγμένη βάση δεδομένων για WordPress, αλλά τρέχει πολλαπλά ερωτήματα βάσης δεδομένων όταν μια σελίδα φορτώνεται. Plugins, όπως το  DB Cache μειώνει τον αριθμό των ερωτημάτων ώστε να φορτώνει η ιστοσελίδα πολύ πιο γρήγορα.

6) Αναβαθμίστε τα Plugins και απαλλαγείτε από τα περιττά

Κρατήστε όλα τα plugins ενημερωμένα στην ιστοσελίδα σας, καθώς αυτό βελτιστοποιεί το χρόνο φόρτωσης της σελίδας. Επίσης, απαλλαγείτε από τα περιττά πρόσθετα που δεν χρησιμοποιείτε πια από το διακομιστή, Έλεγχοι όπως αυτοί από το CMS για την κατάστασή τους καθιστά την  σελίδα σας πιο αργή.

7) Επιδιόρθωση της βάσης δεδομένων με το PHP myAdmin

Αυτό το εργαλείο είναι χρήσιμο στην αποκατάσταση της βάσης δεδομένων του WordPress. Θα πρέπει να εντοπίσετε τους πίνακες της βάσης δεδομένων, να τους επιλέξτε και να τους κάνετε «Βελτιστοποίηση Τώρα» Τότε θα ξεκινήσει την επισκευή της βάσης δεδομένων και μπορεί να βοηθήσει δημιουργώντας ελεύθερο χώρο στη βάση δεδομένων και έτσι η ταχύτητα φόρτωσης να είναι μεγαλύτερη.

8 ) Επιλέξτε ένα καλό Web Host

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται άσχετο, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα τις ιστοσελίδας σας. Πολλοί ιδιοκτήτες συμβιβάζονται με την ποιότητα της φιλοξενίας για να σώσουν μερικά ευρώ κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφύγετε.

9) Συμπιέστε την JavaScript

Τα WordPress sites είναι packed με JavaScript αρχεία τα οποία τραβάνε κάθε φορά που η javascript φορτώνει με αποτέλεσμα πιο αργή ιστοσελίδα. Αυτό  μπορεί  να ξεπεραστεί , συμπιέζοντας την JavaScript κάτι που βελτιώνει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας.

10) Διαχωρισμός περιεχομένου σε διαφορετικές σελίδες

Η βελτιστοποίηση ενός δικτυακού τόπου δεν συνεπάγεται πάντα τεχνικές λύσεις. Μπορείτε να επιταχύνετε μια ιστοσελίδα απλώς βελτιστοποιώντας τον τρόπο που γίνονται τα post. Για μεγάλο περιεχόμενο καλό είναι να το χωρίσετε σε πολλές σελίδες που όχι μόνο μειώνει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας, αλλά και κάνει το site πιο φιλικό προς το χρήστη.

11) Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Οι εικόνες κάνουν το blog ή την ιστοσελίδα σας ελκυστική, αλλά οι μεγάλου μεγέθους εικόνες είναι συχνά ο ένοχος πίσω από την αργή φόρτωση της σελίδας. Θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε το μέγεθος των εικόνων και μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο μαζικής αλλαγής μεγέθους να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων σας και επίσης να τις μετονομάσετε ανάλογα τις ανάγκες σας.

12) WP-CSS

Είναι ένα καταπληκτικό plugin που αφαιρεί τα κενά από τα αρχεία CSS. Με αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το @import,  στο χρήστη, μέσα σε ένα αρχείο CSS χωρίς προβλήματα. Το WP-CSS σαρώνει το αρχείο style.css και βάζει όλα τα @import σε αυτό. Σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε expiry date.

13) Χρησιμοποιήστε το WP Super Cache Plugin

Αυτό το plugin είναι αγαπημένο από τους προγραμματιστές, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εύκολα στατικά αρχεία HTML από τις δυναμικές σελίδες του WordPress σας. Οι χρήστες τροφοδοτούνται με τα στατικά αρχεία HTML, έτσι μειώνετε ο χρόνος, γιατί δεν λαμβάνει PHP scripts που πρέπει να φορτωθούν από την βάση δεδομένων.

14) Βελτιστοποιήστε τον αριθμό και το μέγεθος των post

Χρησιμοποιείτε μόνο ένα μικρό απόσπασμα από το ποστ στο home σας, αντί του πλήρους ποστ, και προσθέστε υπερσύνδεση (read more) στο κυρίως μήνυμα. Επίσης, μειώστε τον αριθμό των blog posts στην αρχική σελίδα καθώς αυτό προκαλεί άσκοπη καθυστέρηση στο χρόνο που απαιτείται για να φορτώσει την ιστοσελίδα.

15) Προσθήκη Expire Header

Αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των τακτικών επισκεπτών σας. Μπορείτε να καθορίσετε ένα χρόνο στο μέλλον, έτσι ώστε το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη να μην πρέπει να φέρει ξανά κάθε στατικό περιεχόμενο (όπως αρχείο css, javascript, εικόνες κλπ). Αυτό μπορεί απλά να οριστεί χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο κώδικα στο Htaccess αρχείο, όπου ο αριθμός αντιπροσωπεύει τον αριθμό των δευτερολέπτων σε ένα μήνα.

ExpiresActive On2
ExpiresByType image/gif A2592000
ExpiresByType image/png A2592000
ExpiresByType image/jpg A2592000
ExpiresByType image/jpeg A2592000

16) Ανασυγκρότηση βάσης δεδομένων

Η MySQL έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, καθώς δεν καθαρίσει η ίδια. Το Optimize DB plugin μπορεί να σας σώσει δεδομένου ότι αυτό εκτελεί την εντολή  βελτιστοποίησης στα tables στους πίνακες του WordPress σας και να τα ανασυγκροτήσει  Εάν οι πίνακες στο WordPress site σας ενημερώνεται τακτικά αυτό το plugin είναι ένα must για εσάς. Έχει ένα πολύ απλό interface και μόνο ένα κουμπί «Βελτιστοποιήστε Τώρα».

17)Τα Δίκτυα Παράδοσης Περιεχομένου είναι χρήσιμα.

Χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου ή CDN μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο ιστοχώρος σας προσελκύει μεγάλο όγκο κίνησης. Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δίκτυο από servers που εργάζονται μαζί για να εξυπηρετούν περιεχόμενο στους χρήστες σας που κάθονται σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

18) Κάντε χρήση των eTags

Αυτές οι ετικέτες χρησιμοποιούνται για caching και εργάζονται παρόμοια με τα expire tags. Εάν χρησιμοποιείτε Expire Headers δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση αυτών. Τα eTags μπορούν εύκολα να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν στο αρχείο. htaccess και βοηθά τους επισκέπτες που επιστρέφουν σε εσάς.

19) Απενεργοποίηση Hotlinking

Συχνά αυτό αποκαλείται ως κλοπή εύρους ζώνης και είναι όταν άλλες ιστοσελίδες τραβάνε τις εικόνες από την ιστοσελίδα σας, προσθέτοντας χρόνο φόρτωσης για εσάς  Πάρα πολλές ιστοσελίδες που κάνουν χρήση αυτής της τεχνικής μπορεί να κάνουν crawl το site σας και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το hotliking. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον παρακάτω κώδικα στο. Htaaccess αρχείο για αυτό.

#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?yoursite.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?feeds2.feedburner.com/yoursite [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

20) Γνωρίζετε τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας

Είναι πολύ σημαντικό για σας να ξέρετε σε ποιο βαθμό έχει βελτιστοποιηθεί η σελίδα σας  και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με την εισαγωγή του παρακάτω κώδικα στο template σας. Σας επιτρέπει να γνωρίζετε τον ακριβή χρόνο φόρτωσης της σελίδας και τον ακριβή αριθμό ερωτημάτων SQL που εκτελούνται.

<?php echo get_num_queries(); ?> queries in <?php
timer_stop(1); ?> seconds.

Αυτοί ήταν ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για την επιτάχυνση του WordPress. Η μίσθωση υπηρεσιών ενός επαγγελματία προγραμματιστή θα ήταν καλό, καθώς γράφουν κώδικα χειροκίνητα για την ιστοσελίδα σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της απόδοσης της.


Κατηγορίες Tips & Tricks, Διάφορα, Ιδέες και Κόλπα | Από τον zeoz

Ένα σχόλιο

Κανάλι σχολίων

teasergt

11 Δεκεμβρίου 2012 | 17:06 | Σχόλιο |

nice tips 🙂 thanx


Αυτή τη στιγμή τα σχόλια για αυτό το άρθρο είναι κλειστά.

^
Top
CSS Design Awards