Με το WordPress 3,0 ήρθε η ικανότητα να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο websites από μια ενιαία εγκατάσταση του WordPress, που συνήθως αναφέρονται ως WordPress Multisite (MS). Το καλύτερο παράδειγμα για αυτό είναι το WordPress.com, οπού έχει γίνει μαζική εγκατάσταση WordPress από την Automattic.
Αν και συνιστάται για τη δημιουργία sites με διαφορετικό περιεχόμενο, είναι δυνατό να μοιραστούν τις σελίδες, τα post ακόμη και custom post ανάμεσα στις ιστοσελίδες.
Από προεπιλογή, το WordPress έχει το multisite απενεργοποιημένο. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πρέπει να προσθέσετε μια γραμμή κώδικα στο wp-config.php αρχείο.
Κάτω από τη γραμμή που λέει /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */
Προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα:
/* Enable Multisite */ define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
Μόλις το κάνετε αποθηκεύστε το και πηγαίνετε στο Εργαλεία> Ρυθμίσεις δικτύου.
Από εκεί μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε subdomains για τα site URLs ή subdirectories
Είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας ένα plugin όπως το WordPress MU Domain Mapping, να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά domain για τις διάφορες περιοχές. Αυτή η διαδικασία απαιτεί κάποια πιο προχωρημένη γνώση του WordPress, καθώς και γνώσεις σχετικά με τους διακομιστές.
Μόλις επιλέξετε τη μέθοδο URL της επιλογής σας θα πρέπει να κάνετε κάποιες ακόμη ενημερώσεις:
/* RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] # uploaded files RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^ - [L] RewriteRule . index.php [L]
/* define('MULTISITE', true); define('SUBDOMAIN_INSTALL', true); $base = '/'; define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'wpms-demo.com'); define('PATH_CURRENT_SITE', '/'); define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1); define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);
Τώρα έχετε πρόσβαση στο μενού My Sites στην κορυφή του admin bar. Για να προσθέσετε ένα νέο site μεταφερθείτε στο My Sites > Network Admin > Sites και κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου.
Για να δημιουργήσετε μια νέα τοποθεσία Απλά εισάγετε το url για το site, είτε σαν sub-domain ή σαν sub-directory, τον τίτλο της ιστοσελίδας και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον διαχειριστή του site (μπορεί να είναι το e-mail ενός υπάρχον χρήστη).
Εάν η δημόσια εγγραφή για νέους χώρους είναι ενεργοποιημένη κάτω από το Network Admin > Settings > Network Settings, οι χρήστες μπορούν επίσης να εγγράψουν νέα sites πηγαίνοντας στο yourdomain.com /wp-signup.php.
Αν σκοπεύετε να αφήσετε τους χρήστες να δημιουργήσουν νέα sites , εξετάστε ένα plugin όπως το Multisite User Registration Manager.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης του WordPress MS ανατρέξτε στο άρθρο του WordPress Create a Network
οκ το έκανα, απλός δεν μπορώ να εγκαταστήσω plugin.
Plugins
Μεμονωμένες ιστοσελίδες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν θέματα και plugins άμεσα. Θα πρέπει να εγκατασταθεί σε global level. Μόλις εγκατασταθεί, ένα plugin ή θέμα είναι διαθέσιμο σε όλες τις δικτυωμένες τοποθεσίες. Μια επιπλέον επιλογή σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ένα plugin σε όλους τους χώρους.
Themes
τα sites μπορούν να πάρουν δικό τους θέμα, αλλά δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα αρχεία θεμάτων. Όταν τα θέματα επεξεργαστούν εφαρμόζονται σε όλους τους χώρους. Μόνο οι διαχειριστές δικτύου έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας θεμάτων που διατίθενται στην περιοχή admin.
πως μπορώ σβήσω τον κατάλογο /blog και να υπάρχει μόνο το όνομα του άρθρου;
Λογικά θα μπορείς να κάνεις αυτή την αλλαγή από τα permalinks. (Dashboard > Permalinks)
vasilis
22 Νοεμβρίου 2012 | 20:37 | Σχόλιο |Γιατί μου εμφανίζει κενή σελίδα όταν δημιουργώ νέο site;