Δημιουργία ιστοτόπου

Ιστότοποι που δημιουργήθηκαν και στηρίζονται στο WordPress

19 Δημοσιεύσεις | Σελίδα 1 από 2 | 1, 2


Δημοσίευση από makrouser » 30 Μάιος 2012 20:01

Λέω να αφήσω το DW, ενδιαφέρομαι για ένα σύντομο online σεμινάριο, εγκατέστησα τοπικό server, πέρασα το wordpress και έκανα τις σχετικές ρυθμίσεις, με ξενίζει λίγο το περιβάλλον, ενδιαφέρομαι όμως για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Δημοσίευση από merianos » 31 Μάιος 2012 09:23

Καλημέρα, και καλώς ήλθες στην κοινότητα ....

Τι είναι το DW ? DreamWeaver ?
Δημοσίευση από makrouser » 31 Μάιος 2012 13:28

συγνώμη για τη συντομογραφία, ναι το dreamweaver.
Δημοσίευση από merianos » 01 Ιουν 2012 08:22

Ωραία ...

Λοιπόν κοίτα τι συμβαίνει . . .

Το WordPress θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις ως ένα διαδικτυακό software, ενώ το DreamWeaver ως ένα software που βοηθάει τους Web Developers αν παράγουν, να επεξεργάζονται και να επεκτείνουν διαδικτυακό λογισμικό όπως είναι το WordPress.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως το DreamWeaver δεν είναι κάτι αντίστοιχο με το WordPress. Το DreamWeaver είναι το εργαλείο που θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις νέα theme (designs) για το WordPress, plugins, widgets, shortcodes και άλλα.

Επίσης δεν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις το DreamWeaver ως εργαλείο ανάπτυξης. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ το phpDesigner, το οποίο όμως είναι μόνο για SourceCode, δεν έχει εργαλείο οπτικής ανάπτυξης (ευτυχώς !!!!) όπως έχει το DreamWeaver.

Από εδώ και πέρα αν θέλεις κάτι, μπορείς να ρωτάς στην κοινότητα ότι σε προβληματίζει, και εμείς θα προσπαθούμε να σου λύνουμε τις απορίες.

Καλή συνέχεια ...
Δημοσίευση από makrouser » 01 Ιουν 2012 14:12

και πάλι ευχαριστώ.
Δημοσίευση από makrouser » 03 Ιουν 2012 12:47

Υπάρχει δυνατότητα σύντομου on line σεμιναρίου; Εχω κάποιες απορίες και λογικά οφείλω να απευθυνθώ σε εκείνους που γνωρίζουν, κερδίζω έτσι και σε χρόνο και σε γνώση, οποιαδήποτε συνδρομή εκ μέρους σας θα με υποχρέωνε.
Δημοσίευση από merianos » 03 Ιουν 2012 19:57

Σαν κοινότητα δεν παρέχουμε τέτοιου είδους σεμινάρια. Αλλά εξήγησε μας τι είναι αυτό που θέλεις ακριβώς να μάθεις για να μπορέσουμε και εμείς να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα.
Δημοσίευση από makrouser » 03 Ιουν 2012 20:41

Οταν κάνω αλλαγή θέματος, με την εντολή "ενεργοποίηση", τα λινκς, που έχω δημιουργήσει, εμφανίζονται αυτόματα στο νέο Θέμα;
Μέχρι στιγμής, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προφανώς από λάθος δικό μου: ποιό είναι το λάθος ή εν πάση περιπτώσει τί πρέπει να προσέξω, ώστε τα κείμενα, οι φωτό και τα λινκς να μεταφέρονται αυτόματα σε κάθε νέο θέμα που ενεργοποιώ, όταν είμαι ακόμα στο στάδιο επιλογής θέματος εμφάνισης.
Επίσης δεν δουλεύουν όλα τα λινκς, υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθος στη χρήση της δίεσης(#);
Η αρχική σελίδα τί ιδιαίτερο μπορεί να παρουσιάζει στην επεξεργασία της σε σχέση με τις άλλες σελίδες;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δημοσίευση από merianos » 04 Ιουν 2012 09:17

Μέχρι στιγμής όπως μου περιγράφεις το πρόβλημα σου δεν έχω να σου δώσω κάποια συγκεκριμένη απάντηση, ωστόσο, αυτό που έχω να σου πως είναι το εξής:

Το WordPress έχει ένα σύστημα δημιουργίας μενού κάτω από το Εμφάνιση > Μενού όπου μπορείς να δημιουργήσεις εκεί τα μενού σου δυναμικά. Επίσης μπορείς να δημιουργήσεις όσα μενού θέλεις χωρίς περιορισμό. Αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζεται από την αλλαγή theme, γιατί τα μενού αυτά αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα άρθρα και τις σελίδες σου.

Από την άλλη το WordPress έχει ένα χαρακτηριστικό για τα themes του, που επιτρέπει στους Developers να ορίζουν δικές τους θέσεις μενού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα theme μπορεί να έχει μία θέση για μενού, ένα άλλο μπορεί να έχει 3 θέσεις για μενού.

Για να δεις πόσες θέσεις για μενού έχει ένα theme, αν πας στο μενού Εμφάνιση > Μενού θα δεις πόσες αναδυόμενες λίστες υπάρχουν κάτω από το πλαίσιο με τίτλο "Τοποθεσίες μενού".

Όπως θα παρατηρήσεις το περιεχόμενο σε αυτές τις λίστες είναι τα μενού που έχεις δημιουργήσει δυναμικά.

Ας κάνουμε τώρα ένα άλλο υποθετικό σενάριο.

Ας υποθέσουμε πως έχεις εγκατεστημένο ένα theme με μία τοποθεσία μενού. Έχεις φτιάξει ένα μενού και το έχεις ορίσει ως το μενού για αυτή την τοποθεσία μενού. Τώρα ας υποθέσουμε πως δεν είσαι ευχαριστημένος από το theme που έχεις εγκαταστήσει και εγκαθιστάς ένα άλλο theme. Όταν εγκαταστήσεις το νέο theme, θα παρατηρήσεις πως το μενού θα αλλάξει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις το μενού Εμφάνιση > Μενού. Εκεί θα παρατηρήσεις πως το μενού σου υπάρχει ακόμα, αλλά υπάρχει και μια νέα τοποθεσία μενού. Σε αυτή θα πρέπει να επιλέξεις το μενού που θέλεις να εμφανίσεις.

Να ξέρεις πως από theme σε theme ενώ το περιεχόμενο σου μπορεί να εμφανιστεί σωστά, μερικές φορές θα πρέπει να κάνεις λίγη παραπάνω δουλειά για να εμφανίσεις σωστά το περιεχόμενο.

Η δίεση δεν νομίζω πως μπορεί να επηρεάσει ένα σύνδεσμο και να μην δουλεύει. Κάτι άλλο πάει στραβά σε αυτή την περίπτωση.

Γενικότερα, κάθε σελίδα του WordPress μπορεί να έχει ιδιαιτερότητες. Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Template Hierarchy http://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy του WordPress για να καταλάβεις πόσο ευέλικτο είναι το σύστημα δημιουργίας theme του WordPress.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να ξέρεις πως έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τόσο ένα γενικό theme όσο και εξατομικευμένα themes με διαφορετικό desing/λειτουργίες/περιεχόμενο για τους συντάκτες, τα άρθρα, τις σελίδες, της κατηγορίες, κοκ.
Δημοσίευση από makrouser » 04 Ιουν 2012 13:32

merianos, ευχαριστώ για την υπομονή σου, η σελίδα που προτείνεις είναι εξαιρετικά αναλυτική, δεν μένει λοιπόν παρά να την μελετήσω, και πάλι θερμά ευχαριστώ.
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις: Ταξινόμηση ανά


19 Δημοσιεύσεις • Σελίδα 1 από 21, 2
 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης
cron
^
Top
CSS Design Awards