Child Theme (Πρόβλημα σε κάθε αναβάθμιση θεμάτων)


11 Δημοσιεύσεις | Σελίδα 1 από 2 | 1, 2


Δημοσίευση από Δημήτρης28 » 10 Ιουν 2011 19:24

Καλησπέρα σας.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος να απαντήσει λεπτομερώς με απλά ελληνικά, ώστε να βρεθεί λύση και για εμάς τους ολίγον αρχάριους χρήστες του Wordpress.

Έχω φτιάξει μία ιστοσελίδα σε Wordpress χρησιμοποιώντας το θέμα (iFeature) και κάθε φορά που βγαίνει κανούριο Update για το θέμα μου, αναγκάζομαι αφού το κάνω, να ξαναφτιάνω από την αρχή τα χρώματα, τις εικόνες κλπ που "χαλασαν" στην ιστοσελίδα μου λόγω του Update, διότι κάθε φορά αντικαθιστά τα πάντα με τα default όπως ήταν αρχικά.

Αφού googl-αρα το σχετικό πρόβλημα, βρήκα σε διάφορα forums κλπ, ημιτελείς λύσεις, οι περισσότερες στην αγγλική γλώσσα,.. χωρίς να με βοηθήσουν ιδιαίτερα στο να καταλάβω πως μπορώ τελικα να φτιάξω το περιβόητο αυτό "Child Theme" όπως το ονομάζουν όλοι.

Αν μπορεί και ξέρει κάποιος να μας περιγράψει Αναλυτικά και με απλά λόγια "ελληνικά", ας το κάνει και να είναι σίγουρος ότι δεν θα βοηθήσει μόνο εμένα, αλλά και πολύ ακόμη κόσμο, σίγουρα!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, θα περιμένω νέα σας, μήπως κάνω τελικά και το επόμενο Update, που μόλις ενημερώθηκα ότι είναι διαθέσιμο. :(

ΥΓ 1.: Μήπως υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω τα Updates και φυσικά χωρίς ειδοποιήσεις και προβλήματα;
ΥΓ 2.: Είναι κρίμα να μην μπορούμε να εφαρμόζουμε εύκολα, γρήγορα και αυτόματα τα πάντα χωρίς να πειράζονται τα αρχεία ή οι ρυθμίσεις που αλλάξαμε,..




Δημοσίευση από imagine » 11 Ιουν 2011 15:38

Υποθέτω πως δεν έχεις την επι πληρωμή pro έκδοση που σου δίνει την επιλογή import/export theme options ;)




Δημοσίευση από Δημήτρης28 » 23 Ιουν 2011 10:09

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση,.. Ναι όντως δεν την έχω,.. έχω την απλή free έκδοση.

Αν όμως υποθέσουμε ότι έχω άλλη σελίδα με άλλο θέμα το οποίο υποστηρίζει την διαδικασία αυτή, ποιά είναι αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνω;

Δοκίμασα το εξής: Έφτιαξα ένα φάκελο (child) και έριξα μέσα όλα τα αρχεία του γονικού θέματος μαζί εννοείται με τα αρχεία, εικόνες κλπ που είχα τροποποιήσει ο ίδιος, ΕΚΤΟΣ του functions.php διότι δημιουργούσε πρόβλημα και δεν μου έδειχνε το site όταν ενεργοποιούσα το (Child theme).

Είναι σωστές οι κινήσεις; Θα δουλέψει έτσι; Δεν έχει έρθει ακόμα η επόμενη αναβάθμιση να το δω και στην πράξη...




Δημοσίευση από Donnie Darko » 19 Αύγ 2011 16:45

Καλησπέρα αγόρασα ένα theme και θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές..θέλω να ορίσω τα 3 μεγέθη του wordpress (thumbnail/medium/large) πως μπορώ να φτιάξω το δικό μου function.php ως child theme ώστε να μπορώ να περνάω κάθε update στο πρωτότυπο θέμα χωρίς να κάνω κάθε φορά ξανά από την αρχη τις αλλαγές που θέλω? με το styles.css πρέπει να γράψω @import url("../theme/style.css");, μήπως θέλει κάτι αντίστοιχο για το function.php?




Δημοσίευση από merianos » 20 Αύγ 2011 16:26

Λοιπόν έκανα μια προσπάθεια να μεταφράσω το σχετικό άρθρο από το Codex της WordPress για τα child themes.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ : http://www.wordpress-gr.org/tutorials/t ... ld-themes/

Έχω καλύψει σχεδόν τα πάντα πάνω στο θέμα child themes.

Ελπίζω να βοηθάει ! :)




Δημοσίευση από Donnie Darko » 21 Αύγ 2011 01:37

merianos έγραψε:Λοιπόν έκανα μια προσπάθεια να μεταφράσω το σχετικό άρθρο από το Codex της WordPress για τα child themes.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ : http://www.wordpress-gr.org/tutorials/t ... ld-themes/

Έχω καλύψει σχεδόν τα πάντα πάνω στο θέμα child themes.

Ελπίζω να βοηθάει ! :)

Τα διάβασα και στο επισιμο σιτε αλλά δεν το κατάλαβα γι αυτό ζητάω βοήθεια αυτό με τις συναρτήσεις με μπέρδεψαν :( ίσως να είναι πανεύκολο αλλά επειδη είμαι φρέσκος στο wordpresss κάποια μου φαίνονται βουνό μέχρι να τα κατανοήσω πως λειτουργούν, ίσως να φταίνε οι γνώσεις μου σε php..

εγω π.χ θελω να αλαξω απο αυτο το μερος
Κώδικας:Επιλογή όλων
/***** Theme setup *****/

load_theme_textdomain('magazine', get_template_directory() . '/languages');
add_theme_support( 'post-thumbnails' );
add_theme_support( 'automatic-feed-links' );
add_custom_background();

function magazine_setup() {
    add_image_size( 'micro', 50, 50, true );
    add_image_size( 'mini', 140, 90, true );
    add_image_size( 'mini-ec', 135, 80, true );
    add_image_size( 'general', 300, 180, true );
    add_image_size( 'slide-home', 360, 225, true );
    if ( get_option('magazine_mag_use') ) add_image_size( 'slide-magazine', 620, 380, true );
    add_image_size( 'video-mini', 134, 74, true );
    add_image_size( 'video', 460, 260, true );
    update_option('embed_size_w', 620);
    if (!isset($_COOKIE['mode'])) setcookie('mode', ( get_option('magazine_view_type') == '0' ) ? 'list' : 'grid', time() + 60 * 60 * 24 * 30, COOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN, false);
    global $menus;
    if ( function_exists( 'register_nav_menus' ) ) {
        register_nav_menus($menus);
    }
}
add_action( 'init', 'magazine_setup' );

αυτό εδώ...
Κώδικας:Επιλογή όλων
function magazine_setup() {
    add_image_size( 'micro', 50, 50, true );
    add_image_size( 'mini', 140, 90, true );
    add_image_size( 'mini-ec', 135, 80, true );
    add_image_size( 'general', 300, 180, true );
    add_image_size( 'slide-home', 360, 225, true );
    if ( get_option('magazine_mag_use') ) add_image_size( 'slide-magazine', 620, 380, true );
    add_image_size( 'video-mini', 134, 74, true );
    add_image_size( 'video', 460, 260, true );
    update_option('embed_size_w', 620);

καλώντας τα 3 μεγέθη του wordpress (thumbnail/medium/large) και όπου υπάρχει σε άλλους φακέλους/αρχεία που καλεί τα 8 μεγέθη με τα 3 βασικά του wp. Σε αυτή την περίπτωση περνάμε πέρα του function.php, μπορεί να γίνει σε child theme να δεχτεί και άλλα αρχεία?




Δημοσίευση από Donnie Darko » 21 Αύγ 2011 03:41

για να είμαι πιο συγκεκριμένος έφτιαξα ένα function.php έβαλα <?php?> έγραψα ενδιάμεσα τον κώδικα για opengraph facebook που ήθελα αλλά δεν δούλεψε, ενώ στο original function.php του θέματος δούλεψε, γιατί?




Δημοσίευση από merianos » 23 Αύγ 2011 10:03

Το ερώτημα σου δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ζητάς να κάνεις :( ?

Γράψε μου σε παρακαλώ ποιο αναλυτικά τι θέλεις για να μπορέσω να σε βοηθήσω.




Δημοσίευση από Donnie Darko » 23 Αύγ 2011 16:00

merianos έγραψε:Το ερώτημα σου δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ζητάς να κάνεις :( ?

Γράψε μου σε παρακαλώ ποιο αναλυτικά τι θέλεις για να μπορέσω να σε βοηθήσω.

έφτιαξα ένα function.php πρώτη γραμμή έβαλα <?php δεύτερη τον κωδικά του open graph facebook και ένα κωδικά για την εμφάνιση φωτογραφιών στα rss και το έκλεισα με ?> και δεν δούλεψε. Πείρα τους κώδικες και τους έβαλα στο πρωτότυπο function.php και δουλέψανε, γιατί?




Δημοσίευση από merianos » 23 Αύγ 2011 17:58

Ίσως να κάνεις κάτι λάθος, αλλά έτσι δεν μπορώ να βοηθήσω. Αν θέλεις δώσε και τα δυο themes που χρησιμοποιείς για να στα κάνουμε debug και να σου πω τι μπορεί να φταίει




 

Τελευταίες δημοσιεύσεις: Ταξινόμηση ανά


11 Δημοσιεύσεις • Σελίδα 1 από 21, 2
 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης








^
Top
CSS Design Awards