Μεταφορά και backup wordpress site

Θέματα που αφορούν την ασφάλεια της εφαρμογής

11 Δημοσιεύσεις | Σελίδα 1 από 2 | 1, 2


Δημοσίευση από nickesmer » 12 Ιαν 2014 18:12

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο forum, όπως και στο wordpress, και θα ήθελα να με ενημερώσετε για κάποια θέματα σχετικά με το wordpress. Κατασκευάζω ένα site στο wordpress, το οποίο και δοκιμάζω τοπικά στο laptop. Έστησα το wordpress τοπικά με wamp server και κατασκευάζω το site εκεί. Θα ήθελα μάθω τί χρειάζεται να κάνω για να μεταφέρω ολόκληρο το site τοπικά και σε άλλον υπολογιστή, ώστε να μπορώ να το δουλεύω και από αλλού, τοπικά σε άλλον υπολογιστή εκτός από το laptop, πριν το ανεβάζω σε server. Μάλλον θα πρέπει να πρέπει να μεταφέρω, εκτός από το site, και την database, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό. :oops: Μέχρι τώρα οι ενέργειες που έχω κάνει είναι οι εξής: Έστησα το wordpress και στον άλλον υπολογιστή πάλι με wamp server, εγκατέστησα το theme που χρησιμοποιώ (το application), έκανα export και import το xml αρχείο, μετέφερα από το φάκελο wp-content τους φακέλους plugins και uploads στους αντίστοιχους φακέλους στον άλλο υπολογιστή, αλλά δεν δουλεύουν οι ρυθμίσεις που έχω κάνει στο theme του site στο laptop (background color, page colors, margins κ.λπ.). Επίσης, ενώ έκανα export και import τα πάντα, δεν μεταφέρονται σελίδες, άρθρα κ.λπ. Μέχρι και το style.css από το theme που χρησιμοποιώ έκανα copy, αλλά δεν δουλεύει τίποτα. :(
Δυστυχώς, δεν ξέρω τί άλλο να κάνω και ελπίζω να μη συμβεί κάτι στο laptop και τα χάσω όλα.
Αν κάποιος γνωρίζει, θα ήθελα να με ενημερώσει, αν γίνεται αναλυτικά για τη διαδικασία αυτή, καθώς και για το πώς μπορώ να πάρω backup ολόκληρο το site και τη database (αν χρειάζεται, δεν ξέρω...) ώστε να μη χαθούν όλα σε περίπτωση που συμβεί κάτι με το laptop.
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου...
Δημοσίευση από merianos » 13 Ιαν 2014 10:29

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι σύνθετη, και θα πρέπει να έχεις μια σχετική τεχνογνωσία.

Σε πρώτη φάση, άνοιξε το cmd και πήγαινε στο φάκελο που έχει το αρχείο mysql.exe μέσα στον WAMPP. Όταν πας στο φάκελο αυτό, γράψε την ακόλουθη εντολή για να κάνεις εξαγωγή τη βάση δεδομένων σου σε ένα αρχείο sql.

Κώδικας:Επιλογή όλων
mysql -h hostname -u username -p DB_Name > backup.sql


Στην περίπτωση σου το hostname θα πρέπει να είναι 127.0.0.1, το username root και το password ότι έχεις βάλει.

Αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, πάρε το αρχείο backup.sql που δημιουργήθηκε στον ίδιο φάκελο με το mysql.exe και αντέγραψε τον στον άλλο υπολογιστή, πάλι στον φάκελο που υπάρχει το mysql.exe

Τώρα στον άλλο υπολογιστή, εκτέλεσε την ακόλουθη εντολή:

Κώδικας:Επιλογή όλων
mysql -h hostname -u username -p DB_Name < backup.sql


Και πάλι, τα στοιχεία σύνδεσης μάλλον θα είναι αυτά που περιέγραψα παραπάνω.

Σε ότι αφορά τη βάση δεδομένων, το τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνεις, είναι να ενημερώσεις τα options που αφορούν το Domain στο οποίο είναι εγκατεστημένο του WordPress.

Ο τρόπος που θα το κάνεις, έχει να κάνει με τα μέσα που χρησιμοποιείς. Στο επόμενο βήμα θα σου δείξω τι πρέπει να κάνεις για να ενημερώσεις τα options, αλλά τον τρόπο που θα το κάνεις στον υπολογιστή σου θα τον βρεις εσύ. Για να αλλάξεις το domain της εγκατάστασης σου, θα πρέπει να εκτελέσεις το ακόλουθο:

[code]
UPDATE `wp_options` SET `options_value` = 'http://enter_the_url_of_the_new_computer' WHERE option_name IN ('siteurl', 'home');
[code]

Στην τιμή http://enter_the_url_of_the_new_computer θα βάλεις το URL που έχει το WordPress στον νέο υπολογιστή σου, όταν είσαι στην αρχική σελίδα του WordPress. Με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσουν όλα σου τα URL χωρίς πρόβλημα.

TIP: Εγώ για να διαχειρίζομαι τις βάσεις δεδομένων μου στον workstation μου, χρησιμοποιώ το MySQL Workbench, οπότε αν κάνεις αυτή τη δουλειά επαγγελματικά, ίσως να σε βολέψει.

Τέλος, βάλε σε ένα zip αρχείο ολόκληρη την εγκατάσταση του WordPress από τον προηγούμενο υπολογιστή, στο νέο. Αντέγραψε το αρχείο στον νέο υπολογιστή και κάνε extract όλα τα αρχεία για να αντικαταστήσεις το WordPress στον νέο υπολογιστή. Αφού κάνεις και αυτό το βήμα, άνοιξε και και το wp-config.php, ενημέρωσε τα στοιχεία σύνδεσης στη βάση δεδομένων του νέου υπολογιστή και είσαι έτοιμος.
Δημοσίευση από nickesmer » 13 Ιαν 2014 11:28

Όντως, είναι σύνθετη η διαδικασία. Για να πω την αλήθεια, ούτε που τη φανταζόμουν και δεν θα κατάφερνα να τη βρω μόνος μου χωρίς τη βοήθειά σου. Είσαι απόλυτα κατανοητός όμως! Οι οδηγίες σου είναι σαφέστατες. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Αν μπορείς, στείλε μου και ένα plugin να κατεβάσω για να μπορώ να παίρνω backup (όποιο νομίζεις ότι είναι καλύτερο και εύχρηστο), εκτός και αν νομίζεις ότι με καλύπτει η διαδικασία που μου περιγράφεις, οπότε είμαστε ok. Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως! Με γλίτωσες από πολλούς μπελάδες! Θα το δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα.
Δημοσίευση από nickesmer » 13 Ιαν 2014 11:47

Θα ήθελα να σου κάνω και μια ερώτηση για το username που μου ανέφερες. Αυτό αφορά το username που κάνω login στο phpmyadmin, το username του χρήστη που έχω φτιάξει ή username που κάνω login στο cpanel του wordpress? (Το username του phpmyadmin είναι: root, ο χρήστης που έχω φτιάξει στο phpmyadmin είναι: admin και το username που κάνω login στο cpanel του wordpress είναι πάλι admin).
Δημοσίευση από merianos » 13 Ιαν 2014 18:29

To password αφορά το root account που έχεις ως διαχειριστής στην MySQL.
Δημοσίευση από nickesmer » 13 Ιαν 2014 19:53

Μάλλον δεν έχω καταλάβει την sql εντολή που μου έστειλες. Το username που μπαίνω στη mysql είναι root
και δεν έχω βάλει password. Στην εντολή sql για export βάζω
username root και DB_Name wordpress, όπως έχω ονομάσει τη βάση, αν κατάλαβα καλά.
Δεν κατάλαβα όμως που περιλαμβάνει το password η sql εντολή...
Δημοσίευση από nickesmer » 13 Ιαν 2014 23:43

Τελικά βρήκα τι εννοούσες με το password. Συγνώμη για τις ανόητες ερωτήσεις μου, αλλά τώρα αρχίζω και ψάχνομαι. Έβαλα password στο root account στο phpmyadmin γιατί δεν είχε και προσπάθησα να δημιουργήσω το backup.sql όπως μου είπες. Δυστυχώς, η διαδικασία δεν προχωράει. Βγαίνει το μήνυμα "mysql: Unknown OS character set 'cp737' και mysql: Switching to the default character set 'latin1'" και σταματάει. Φτιάχνει το backup.sql με μέγεθος 0KB. Η εντολή που έδωσα είναι:
mysql -h 127.0.0.1 root -p wordpress > backup.sql
Δοκίμασα πάλι την εντολή με localhost αντί για 127.0.0.1, αλλά πάλι τίποτα...
Στις γενικές ρυθμίσεις του phpmyadmin το πεδίο Σύνθεση σύνδεσης διακομιστή είναι ρυθμισμένο σε utf8_general_ci.
Δεν ξέρω αν φταίει αυτό, αλλά φοβάμαι να κάνω κάποια αλλαγή, μήπως χάσω τη βάση.
Δημοσίευση από nickesmer » 13 Ιαν 2014 23:57

Τα παραπάνω μηνύματα βγαίνουν όταν ο wamp server τρέχει. Προσπάθησα να ξανακάνω τη διαδικασία χωρίς να τρέχει ο wamp server και εκτός από τα παραπάνω μηνύματα βγαίνει και ένα τρίτο μήνυμα: "ERROR 2003 <HY000>: Can't connect to MySql server on '127.0.0.1' <10061>".
Δημοσίευση από merianos » 14 Ιαν 2014 09:40

Αν έχεις πρόσβαση σε phpMyAdmin, τότε επέλεξε τη βάση δεδομένων σου, και κάνε export από το phpMyAdmin. Το ίδιο πράγμα είναι. Αντίστοιχα, αν στον νέο server έχεις phpMyAdmin, κάνε και από εκεί import τη βάση σου.
Δημοσίευση από nickesmer » 14 Ιαν 2014 11:40

Τελικά έκανα export και import από το phpmyadmin, unzip το wordpress και δούλεψαν όλα μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου.
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις: Ταξινόμηση ανά


11 Δημοσιεύσεις • Σελίδα 1 από 21, 2
 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης
cron
^
Top
CSS Design Awards