Ερώτηση για το WP "Bravo" Theme απο τα "Ithemes"


9 Δημοσιεύσεις | Σελίδα 1 από 1


Δημοσίευση από freedomgem » 08 Απρ 2011 18:22

Καλησπέρα ! Ψάχνω μια πληροφορία σε web design forums για κάτι πολύ απλό αλλά έχει να κάνει με κώδικα κάτι το οποίο δεν πειράζω εάν δεν είμαι σίγουρη καθως χρησιμοποιω CMS platforms.

Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες οδηγίες σχετικά με το πως τοποθετούμε 1 "search box" στην δεξιά πλευρά των pages navigation bar?

Χρησιμοπoιώ ένα premium WP theme.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε πιθανή πληροφορία!
καλό απόγευμα!
Δημοσίευση από merianos » 08 Απρ 2011 18:37

Αν το theme είναι καλό γραμμένο θα πρέπει να είναι widget ready, το οποίο σημαίνει πως μπορεί να δεχτεί Widgets.

Αν υποθέσουμε πως το theme σου είναι widget ready, τότε ένα εύκολος τρόπος, που δεν χρειάζεται γνώση κώδικα PHP είναι να πας στο μενού "Εμφάνιση/Appearance" -> "Πρόσθετα/Widgets" και από εκεί να εντοπίσεις το "Πρόσθετο/Widget" με τίτλο "Αναζήτηση/Search". Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνεις click πάνω σε αυτό το πρόσθετο και να το σύρεις στα δεξιά σε όποιο Widget Position θέλεις. Μετά από αυτό το βήμα, βάλε τίτλο στο Widget σου και πάτα αποθήκευση.

Στην περίπτωση που το theme σου δεν είναι Widget Ready τότε θα δεις το αντίστοιχο μήνυμα από το WordPress μόλις κάνεις Click στο υπό-μενού "Πρόσθετα/Widgets".

Η εναλλακτική λύση αν δεν είναι το Theme σου Widget ready, είναι να επέμβεις στον κώδικα σου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εντοπίσεις το σημείο στο οποίο θέλεις να τοποθετήσεις τη φόρμα αναζήτησης στον κώδικα σου και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις την συνάρτηση του WordPress που ακολουθεί:

Κώδικας:Επιλογή όλων
get_search_form();


Η συνάρτηση get_search_form() θα εκτυπώσει στη σελίδα σου τον ακόλουθο κώδικα HTML

Κώδικας:Επιλογή όλων
<form role="search" method="get" id="searchform" action="<?php echo home_url( '/' ); ?>">
    <div><label class="screen-reader-text" for="s">Search for:</label>
        <input type="text" value="" name="s" id="s" />
        <input type="submit" id="searchsubmit" value="Search" />
    </div>
</form>


Επίσης αν θέλεις να επέμβεις στη φόρμα αναζήτησης για να κάνεις αλλαγές "πχ. να βάλεις κάποιο class για μορφοποίηση της κάποιου στοιχείου με CSS" απλά μπορείς αντί να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση του WordPress get_search_form(), να χρησιμοποιήσεις άμεσα τον κώδικα HTML που σου έδειξα παραπάνω.
Δημοσίευση από freedomgem » 08 Απρ 2011 19:14

Γειά σου ! Λοιπόν, το θέμα μου widget ready και έχει και το αντίστοιχο search form widget αλλα δεν το θέλω σε widget, το θέλω πάνω στην μπάρα δεξιά εδώ¨http://screencast.com/t/xOmtzqgAk1B.

Επίσης¨http://screencast.com/t/MVnEA7PlD

Ευχαριστώ !
Δημοσίευση από merianos » 08 Απρ 2011 19:52

Αρχικά θα προτιμούσαμε να γράφεις παρά να μας στέλνεις screencasts ! ;).

Αυτό που πρέπει να κάνεις στην περίπτωση σου είναι να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση get_search_form() του WordPress που θα δημιουργήσει αυτόματα τη φόρμα για εσένα χωρίς να χρειαστεί να λερώσεις τα χέρια σου με πολύ κώδικα :)

Ο πλήρης κώδικας που πρέπει να ενσωματώσεις στη σελίδα σου είναι ο ακόλουθος

Κώδικας:Επιλογή όλων
<?php
get_search_form();
?>


Το μόνο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να εντοπίσεις το σημείο μέσα στον κώδικα HTML του theme σου που θέλεις να εμφανίζετε η φόρμα αναζήτησης και να κάνεις PASTE τον παραπάνω κώδικα που σου έδωσα.

Καλή τύχη !
Δημοσίευση από freedomgem » 08 Απρ 2011 20:29

Γεια σου και πάλι ! Ολα καλά αυτά που μου λες αλλά δεν γνωρίζω ποιο file του editor μου να ανοίξω! Είναι το header.php η κάποιο άλλο? Δε ξέρω απο αυτά ! Για αυτό σου έστειλα screenshots για να σου δείξω και οπτικά που το θέλω ώστε αν μπορείς να με βοηθήσεις στην ερώτηση 'ΠΟΥ'. Sorry κιόλας αλλα δεν μορώ να αναγνωρίσω σε ποιο php file πρέπει να επέμβω.

Ευχαριστώ και πάλι.
Δημοσίευση από merianos » 08 Απρ 2011 20:44

Πιθανότατα είναι στο αρχείο header.php του theme σου. Ωστόσο θα πρέπει να εντοπίσεις τη θέση που θέλεις να το τοποθετήσεις μέσα στην HTML που έχει το αρχείο. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο από εδώ και πέρα, γιατί πλέον έχει να κάνει με το theme σου και μόνο με την εικόνα που έχεις δώσει δεν είναι εφικτό να σου δώσω την ακριβή μέσα στον κώδικα HTML. Επίσης, έστω και να εντοπίσω το σημείο στο οποίο θέλεις εσύ να τοποθετήσεις τη φόρμα αναζήτησης δεν θα είναι και τόσο εύκολο, να σου πω για παράδειγμα στην 4 γραμμή μετά την ετικέτα <x> βάλε τον κώδικα. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει είτε να πειραματιστείς, είτε να βρεις ένα theme που να υποστηρίζει πλήρως αυτό που θέλεις είτε να βρεις κάποιον που να ξέρει να στο διορθώσει άμεσα πάνω στο Site σου
Δημοσίευση από freedomgem » 08 Απρ 2011 21:10

Οκ θα την βρω την άκρη, ευχαριστώ. Μια άλλη ερώτηση που έχω είναι αυτή: Oταν το ίδιο το theme παρέχει θέση για "Google analytics" κωδικό, τότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε το αντίστοιχο plugin, σωστά? Είναι κάποιο απο τα δυο περισσοτερο προτιμητέο? Φαντάζομαι οτι είναι περιττό να έχεις και τα δυο σε λειτουργία αφού κάνουν το ίδιο πράγμα.
Δημοσίευση από merianos » 09 Απρ 2011 09:43

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση κάποιου plug-in για να βάλεις το Analytics. Έστω και το Theme να μην υποστήριζε τη δυνατότητα για να προσθέσεις Analytics θα μπορούσες απλά να ανοίξεις το footer.php του theme σου και να τοποθετήσεις εκεί τον κώδικα που δημιουργεί το Google Analytics μετά τη δημιουργία του κωδικού σου.

Όπως και να έχει όμως, αφού δεν θέλεις να ασχοληθείς με τον κώδικα μπορείς απλά να περάσεις τον κώδικα που σου έχει δώσει το Google Analytics στο αντίστοιχο πεδίο στο theme σου. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Δημοσίευση από seriani » 29 Νοέμ 2016 16:41

Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι.

Ο πιο εύκολος τρόπος πλέον για να βάλεις το analytics robot.txt και htaccess είναι με την προσθήκη plugin του yoast, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο και θα σε βοηθήσει και σε άλλους πολλούς τομείς, πέραν των προαναφερθέντων.
 
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις: Ταξινόμηση ανά


9 Δημοσιεύσεις • Σελίδα 1 από 1
 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης
cron
^
Top
CSS Design Awards